2. family house.JPG14. veranda.JPG4. twin room.JPG10. ground floor.JPGDSCF1614.jpg3. couple room.JPG012.jpg8. restaurant.JPGDSCF1681.JPGDSCF1613.JPGDSCF1572.JPG6. restaurant.JPG13. sea view.JPG1.entrance.JPGDSCF1713.JPG17. Buddha temple.JPG18. meditation.JPG008.jpg19. Ganesha.JPG15. east view.JPGDSCF1569.JPGDSCF1578.jpg9. ground floor.JPGDSCF1599.JPGDSCF1689.JPGDSCF1622.jpg21. sunset.JPG

Omgeving

Wat er te doen is...

Situering

Puri Tugu Belanda ligt in het dorp Temukus, Lovina, Noord Bali. Het is gelegen halverwege een berg, met uitzicht op de Indische Oceaan. Bij helder weer ziet u Java liggen.

Lovina is een gewilde maar toch rustig-toeristische streek in het noorden van Bali en betekent: Love Indonesia. Het ligt tussen de steden Singaraja en Seririt in. Uitgaan kunt u in het toeristische centrum, Kalibukbuk Village, met een toeristische markt, live music en barretjes. Dit is op ongeveer 10 minuten  afstand met de taxi of motor.

Onze locatie ligt op loopafstand van de Sing Sing watervallen. Een mooie ochtendwandeling.

Dagtripjes

Vanuit Puri Tugu Belanda zijn diverse dagtripjes te ondernemen. Uw airconditioned busje met chauffeur brengt u uit en thuis.

U heeft keuze uit:

1. Lovina tour:

Bezoek aan de Gitgit waterval, het Bratanmeer met de tempel Pura Ulun Danu, het bergdorp Munduk, de boeddhistische tempel Whara Brahma Arama met als eindpunt de Hotsprings. Uiteraard neemt u het badpak mee, want het is daar na alle vermoeienissen heerlijk poedelen.

hotsprings buddah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Tempeltour

Op weg naar de tempel van de vulkaan Batur kunnen diverse eeuwenoude tempels bezocht worden, met als hoogtepunt het fantastische uitzicht op het vulkanische meer van Batur.

hindu tempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Citytour

Bezoek aan de traditionele markt in Singaraja (Koning Leeuw), gevolgd door een bezoek aan de oude Hollandse haven, het museum van de laatste raja (koning) van Buleleng (provincie), de historische bibliotheek en de Chinese tempel.

Duiken en Snorkelen

Duiken en/of snorkelen: mooier gaat u het nooit meer krijgen. U gaat naar het prachtige rif bij het eilandje Menjangan. Voor de duikers ligt er tevens een wrak van een Amerikaans oorlogschip te wachten aan de Noordoostkust. Zowel trips als cursussen voor beginners en gevorderden. Zeer ervaren instructeurs staan voor u klaar en laten u deze fascinerende onderwaterwereld beleven. Vergeet uw onderwatercamera niet! U gaat snorkelen of duiken in water met tientallen meters zicht in gezelschap van prachtige vissen en omringd door betoverend koraal. Niet twijfelen, gewoon doen! Een uitrusting wordt verzorgd. Voor brildragers: er zijn duikbrillen met diverse sterktes. Laat de staf even weten wat uw ogensterkte is. U wordt opgehaald en thuisgebracht. 

happy onder water

 N-W Bali rif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En verder...

En natuurlijk zijn er dagtrips mogelijk naar allerlei andere bezienswaardigheden op dit prachtige  groene eiland. In de vroege ochtend met een bootje de zee op om de altijd nieuwsgierige dolfijnen te zien. Misschien wilt u wel parels kopen bij een van de Pearl Farms aan de westkust. Voor de echte avonturier zijn er volop mogelijkheden (op enige afstand) zoals trekking en rafting. In West Bali National Park kunt u een halve of hele dag met gids rondtrekken door dit wildpark.

 

 

Joomla templates by a4joomla